UPP TILL 40% PÅ GLASVÄGGAR! Uppdatera kökets viktigaste verktyg. Köp nu »

Härdat floatglas - säkerhetsglas

Härdat floatglas, även känt som säkerhetsglas, är en avancerad glasprodukt som erbjuder överlägsen styrka och säkerhetsegenskaper, vilket gör det till ett idealiskt material för ett brett utbud av applikationer. Detta glas är speciellt designat för att uppfylla de höga säkerhetskraven som krävs i utsatta miljöer, såväl i hemmet som i offentliga utrymmen.

I hemmet används härdat floatglas i olika situationer där säkerhet och hållbarhet är av stor vikt. Det är perfekt för att skapa eleganta glasräcken som både höjer estetiken och garanterar säkerheten i ditt hem. För badrummet erbjuder härdat floatglas en optimal lösning för duschväggar och bastuglas, kombinerande både stil och robusthet. Det är även ett utmärkt val för glasbord och fönsterglas, speciellt i de delar av hemmet där det finns en ökad risk för personskador.

I offentliga och kommersiella miljöer är härdat floatglas högt värderat för dess säkerhetsegenskaper. Det är upp till fem gånger starkare än vanligt glas, vilket gör det till en utmärkt kandidat för platser som kräver extra hållbarhet och säkerhet, såsom i butiksfönster, kontorsbyggnader och skolor.

En av de mest distinkta egenskaperna hos härdat floatglas är dess förmåga att gå sönder på ett säkert sätt. Istället för att skapa vassa skärvor, som vanligt glas, spricker härdat glas i små, icke-vassa bitar när det bryts. Detta minskar dramatiskt risken för skador, vilket gör det till ett säkert val för olika miljöer.

Vid tillverkningen av härdat glas används en speciell värmebehandlingsprocess som förbättrar glasets hållfasthet avsevärt. Det är viktigt att betona att härdat glas inte kan skäras eller borras i efter tillverkning, vilket innebär att alla nödvändiga anpassningar måste göras före härningsprocessen.

Att välja härdat floatglas innebär inte bara att man får en estetiskt tilltalande och funktionell produkt, utan också en som uppfyller strikta säkerhetsstandarder. Det är en perfekt kombination av styrka, säkerhet och stil, vilket gör det till ett värdefullt tillskott för alla som prioriterar hållbarhet och säkerhet i sin vardag eller arbetsmiljö. Med härdat floatglas får du en hållbar, säker och visuellt tilltalande lösning för en mängd olika glasbehov.