Glasräcken

Vi har stolpfria glasräcken för just din bostad och stil. Rita enkelt i 3D.

Hos Glasbolaget hittar du stolpfritt glasräcke, glasstaket eller det lösa räckesglas som passar just dig. Du ritar enkelt upp dessa i vår 3D konfigurator, så du får en rättvis bild hur dit räcke kommer att se ut.

Vad söker du? Komplett glasräcke eller bara glas? Glasbolaget erbjuder måttanpassade glasstaket efter dina önskemål. Härdat eller o-härdat glas? Färgat, frostat/etsat, extra klart/järnfattigt eller bara vanligt glas?

Vi har lösningen som passar ditt projekt! Är ditt projekt i Stockholms län? Då kan vi hjälpa dig med mätning och montering. Kontakta oss på telefon, mail eller vår chat för mer information.

Säkert och snyggt glasräcke utan stolpar med Glasbolagets egna Grandview-serie

Glasbolaget.se har en egen serie glasräcken, Grandview, som sätter säkerhet och design i fokus. I våra färdiga paket som du enkelt ritar upp i vårt 3D verktyg är härdat lamellglas 12,76 mm standard som säkerhetsglas, detta för att med råge följa Boverkets krav vid fallhöjd över 2 meter.

Härdat lamellglas för säkrare, starkare och mer motståndskraftigt glas. Härdat glas är generellt cirka 5 gånger starkare än icke härdat glas. Det är även mer motståndskraftigt mot repor. Vi erbjuder måttanpassade glasstaket exakt som du vill ha det, med en säkerhet ni är trygga med.

Grandview glasräcke utan stolpar kan enkelt beställas som komplett glasräcke med antingen glasfoten SQ Plus i svart eller rostfritt, eller varför inte den exklusiva och spännande modellen Dome. Våra modeller SQ, SQ Black Edition samt Dome är tillverkade i materielet duplex 2205.

Ett komplett paket med Grandview glasstaket består av två glasfötter / glashållare per glas, härdat lamellglas av vald sort, samt överliggare i syrafast rostfritt stål SS316. När du bygger ditt räcke i vår 3D konfigurator här på www.glasbolaget.se så kan du enkelt komplettera med skruv i syrafast rostfritt stål som passar dina förutsättningar och underlag.

Vill du på ett enkelt och snabbt sätt öka värdet på ditt hus eller din fastighet? Då bör du investera i ett stolpfritt glasräcke!

Är du osäker på om du vill göra installationen själv, så finns det möjlighet att anlita oss om installationen är i Stockholm med omnejd. Kontakta oss för offert.

Stolpfritt glasräcke för altan, terass eller balkong med Skyline Plus

Vill man ha ett stolpfritt glasstaket med aluminiumskena, så väljer man Skyline Plus. Man kan i vår 3D konfigurator välja om man vill ha sidomonterad skena eller toppmonterad skena. Du väljer också vilken färg du föredrar, borstad aluminium eller svart.

I Skyline Plus komplett glasräcke, så ingår härdat lamellglas 12,76 mm, golvskena i aluminium (topp eller sidomonterad) samt överliggare i syrafast rostfritt stål SS316. Du kan i vår 3D konfigurator välja vilken färg på lamellglaset du vill ha. Klarglas, ultra clear, gråton, bronston, grönton eller frostat lamellglas.

Med ett stolpfritt glasräcke så behåller du utsikten och slipper stolpar som stör. Glasräcket Skyline Plus ger ett väldigt exklusivt intryck, och visar att du har mycket god smak. Du får då ett staket eller glasräcke för din terass, altan eller balkong som är både säkert och snyggt. Du kan givetvis använda denna lösning för att kombinera ditt glasräcke med ett trappräcke utomhus.

Då kan du med fördel exempelvis använda dig av den utanpåliggande Skyline Plus skenan att sätta utanpå vagnstycket. Välj sedan om du vill ha en rektangulär glasskiva eller glasskivor, alternativt rombformat glas. Väljer man rombformat glas, så tar vi fram en offert på dessa glas till er. Det vi behöver på Glasbolaget.se är då en ritning för varje glas med mått och gradantal för alla vinklar/hörn.

Du kan sedan välja att köpa till rund överliggare i trä. Överliggare eller handledare i trä finns i träsorterna ek, bok och teak. Dessa överliggare är urfrästa, och monteras enkelt med ett medföljande gummilist.

Behövs installation i Stockholms området så kan vi även lösa det.

Insynsskydd altan

Ett stolpfritt glasräcke fungerar även som insynsskydd för din altan. Väljer man ett glasstaket där du har valt glas med färg som exempelvis grått, brons eller rent av frostat glas så får du ett insynsskydd på din altan som du kommer vara nöjd med i många år framöver.

Till våra glasräcken uppritade i vår 3D konfigurator så ingår överliggare i syrafast rostfritt stål. Utöver det så kan du köpa till överliggare i trä, där valen av träslag är ek, bok eller teak. Vi kan även erbjuda rund överliggare handledare i rostfritt. De runda överliggarna är enkla att montera. Det följer med ett gummi som är anpassat till den urfrästa skåran i överliggaren, och passar perfekt till valt glas.

Insynsskydd till altan som är i glas innebär också ett relativt underhållsfritt insynsskydd. Lite fönsterputs på våren brukar räcka. Du slipper slipa och måla var och vart annat år.

Insynsskydd balkong

Givetvis så fungerar ett stolpfritt glasräcke även som insynsskydd för din balkong. Likväl som till en altan så väljer man med fördel ett glas som är färgat.

Du kan även här vårt 3D verktyg välja ett gråfärgat, bronsfärgat eller frostat glas. Exempelvis ett gråfärgat stolpfritt glasräcke med en överliggare i ek. Det blir som en exklusiv möbel!

Visste du förresten att det är Skyline Plus som är monterade på balkongerna i Norra tornen i Stockholm.

Du kombinerar givetvis både glasmått, glasfärg och typ av överliggare efter eget tycke och smak. Valet är ditt.

Vindskydd altan

Väljer man vanligt klarglas eller järnfattigt glas och vill behålla utsikten men få ett bättre vindskydd så kan man också välja ett högre glasräcke. Normalt, och om man ska följa Boverkets regler så ska glasräcket vara 1100 mm högt i färdig höjd om fallhöjden är över 2 meter. Men vill du i stället ha 1500 mm högt så går givetvis det bra. Kontakta oss så tar vi fram en offert. Annars fyller du själv i måtten på ditt räcke i vår 3D konfigurator här på Glasbolaget.se

Vindskydd balkong

Blåser det mycket på balkongen och man behöver ett vindskydd så är glas ett bra alternativ. Du väljer själv mått på glaset samt om det ska vara färgat eller frostat glas. Väljer du färgat eller frostat glas så får du dessutom ett insynsskydd på köpet.

Gällande infästningen så beror det på om du ska ta bort ditt befintliga räcke, eller om du bara ska fästa glaset på befintligt räcke. Då kan man exempelvis använda klämfäste för lamellglas eller härdat glas. Du skruvar då fast dessa i befintliga stolpar, två på varje sida om glaset, och monterar sedan enkelt fast glaset. Detta är en väldigt bra lösning om du exempelvis bara vill ha glas på en sida av balkongen, med minimala ingrepp.

Gäller det en balkong för en lägenhet så kan det vara bra att prata med sin bostadsrättsförening eller hyresvärd innan beställning och installation. Det kanske är fler som vill ha denna lösning i föreningen, och då kan ni göra en samlad beställning.

Kontakta då oss gärna för offert.

Stolpfritt glasräcke med fixpoint eller punktfästen

Kärt barn har många namn. Fixpoint eller som många väljer att kalla det, punktfästen, är ett väldigt minimalistiskt och elegant utförande av stolpfritt glasräcke.

Glaset monteras med minst fyra stycken punktfästen per glas. Fixpoints monteras på bjälklaget enligt håltagningens mått på glasskivan. Glaset som måste vara härdat, ska gå från underkant bjälklag och minst 900 mm – 1100 mm ovan golv om det är inomhus, beroende på fallhöjd.

Utomhus med en fallhöjd över två meter ska glasräcket ha en färdig höjd om 1100 mm. Punktfästet är justerbart så att installationen blir så enkel som möjligt. Det är viktigt att punktfästet har ett bra underlag att skruvas in i, då glaset väger drygt 30 kg per kvadratmeter (baserat på lamell 12,76mm).

Fransk balkong

Har du en fransk balkong så behöver du varken glasfötter eller stolpar till ditt räcke. Här använder du i stället fixpoint eller punktfäste som det även kallas. Alternativt så går det även bra att använda aluminium skenan Skyline Plus.

Hos oss på Glasbolaget kan du välja punktfästen i svart eller rostfritt. Dessa monteras på ytterväggen, så lamellglaset går förbi dörren. Du beställer då härdat lamellglas med minst 4 hål för punktfästena.

Du väljer också om du vill ha någon färg på glaset, grått, brons eller grönt, eller om det ska vara frostat glas, alternativt ett vanligt eller järnfattigt klarglas.

Du kan i vår webbshop också välja överliggare i syrafast rostfritt stål eller en rund överliggare i trä som finns i sorterna ek, bok eller teak.

Enkel montering av glasräcken

Monteringen av Glasbolagets glasräcken är enkel. Ett projekt som familjen eller vännerna enkelt kan göra tillsammans.

Gällande installationsanvisningar så finns det för installationsanvisning i PDF för Grandview samt både video instruktioner och installationsanvisningar i PDF för Skyline Plus på produktens sida hos Glasbolaget.se

Givetvis så finns vi på Glasbolaget.se tillgängliga för frågor på telefon, mail eller chat.