Floatglas

Floatglas eller enkelglas är ett enkelt standardglas som kan fås i olika utföranden som exempelvis frostat, Ultraclear eller varför inte gråton.

I vårt 3D verktyg så kan du enkelt rita upp ditt önskade glas, vare sig det är rektangulärt, runt, fyrkantigt eller ovalt.

Enkelglas passar till exempel till växthus, tavlor etc. Önskas ett glas som är mer tåligt finns många av alternativen även som härdade glas, som är upp till 5 gånger tåligare. Detta rekommenderas till större glas där det finns risk för att olyckan kan vara framme.

Enkelglas finns även som mönstrade glas, eller ornamentglas som de även kallas. Här hittar du flertalet olika mönster på glas. Exempelvis glas som skall efterlikna gamla fönsterglas, såsom Kulturglas eller Restover. Ornamentglas brukar även vara populära att sätta på glas där man önskar insynsskydd. Exempelvis badrumsfönster. Dessa glas går även att kombinera i ett isolerglas. Kontakta oss så berättar vi mer.

Floatglas är en mångsidig glasprodukt med en rad användningsområden och variationer. Detta glas kännetecknas av sin enkla, rena design och är tillgängligt i flera olika utföranden. Bland dessa finns frostat glas, som erbjuder en matt yta idealisk för insynsskydd eller estetiska syften, och Ultraclear-glas, som är känt för sin exceptionellt klara och genomskinliga kvalitet. En annan populär variant är gråtonat glas, som ger en subtil färgtoning och kan användas för att skapa unika estetiska effekter.

Ett särdrag hos floatglas är dess flexibilitet i form och storlek. Med vårt avancerade 3D-verktyg kan ni som kunder rita och beställa glas i precis den form ni önskar, vare sig det är rektangulärt, runt, fyrkantigt eller ovalt. Denna anpassningsbarhet gör floatglas till ett idealiskt val för ett brett spektrum av projekt, från växthus och tavlor till mer specialiserade tillämpningar.

För de som behöver ett mer hållbart och robust glas finns härdade glasalternativ. Dessa glas är upp till fem gånger starkare än standard floatglas och rekommenderas för större installationer där det finns en ökad risk för olyckor eller skador.

En annan intressant aspekt av floatglas är möjligheten att välja mönstrade eller ornamentglas. Dessa glas kommer med en mängd olika mönster och är perfekta för att skapa unika visuella effekter eller för insynsskydd, som i badrumsfönster. Några exempel på sådana glas är Kulturglas eller Restover, som är designade för att efterlikna utseendet på gammaldags fönsterglas.

Sammanfattningsvis är floatglas en anpassningsbar och mångsidig glasprodukt som erbjuder en rad olika estetiska och praktiska lösningar för olika typer av glasbehov. Dess mångsidighet i design och hållbarhet gör det till ett utmärkt val för en mängd olika tillämpningar, från heminredning till kommersiella projekt.