UPP TILL 40% PÅ GLASVÄGGAR! Uppdatera kökets viktigaste verktyg. Köp nu »

Använd vår konfigurator!

Spegelglas

Spegelglas

Spegelglas är nog något som alla har hemma. Speglar är dessutom ett suveränt glas att inreda med. Endast fantasin och vissa naturlagar sätter gränsen!

Varför inte inreda badrummet med spegel på en helvägg i stället för kakel? Behöver du en spion spegel för ditt nyinredda förhörsrum? Eller saknar din walk-in closet en stor och mått anpassad spegel? Håltagning för el-kontakter och strömbrytare i spegeln är givetvis inga problem.

Här kommer några tips inför din spegel beställning.

Ska du köpa en stor spegel som är över 1500 mm i något mått? Välj då en spegel som är 6 mm tjock. Detta underlättar monteringen avsevärt. Väljer man en för tunn spegel, och denna exempelvis ska limmas, så blir det lätt “lustiga huset” och trycket mot spegeln är ojämnt vid limningen.

Gällande kantslipning av spegel, så är det vanligaste GBK (grad blank kant), det är en snygg och blank kantslipning. Denna kant kan du ha synlig eller om du ska bygga in spegeln i kakelväggen i badrummet.

Sedan finns GMK (grad matt kant), en matt och också snygg kantslipning.

Grovt slipad (struken kant) kant vill man inte ha synlig. Denna blir kantslipning är grov slipad bara för att få bort den vassa kanten. Använd denna slipning om inte kanten blir synlig, till exempel om en ram ska monteras på spegeln.

Vass kant är precis som det låter. En sylvass kant som man lätt kan skära sig på. Denna kant bör endast beställas om man kan hantera vasst glas, man har ordentliga handskar och kanten ska byggas in i en ram exempelvis.

Om du har måtten så tar vi fram spegeln!

Spegelglas för dans studion, gymmet och hemmets alla rum.

Speglar finns nästan överallt. I hemmet, på gymmet, på jobbet med mera. Beställer du spegel hos Glasbolaget, så väljer du själv i vår 3D konfigurator vilken storlek, färg och form du ska ha. Allt ritas upp i 3D, och priset kommer direkt.

En stor grå-spegel till badrummet som du fäller in i den kaklade badrumsväggen. En liten spegel till barnens rum. En rund antik-spegel till hallen, eller en hel spegelvägg till gymmet eller dans studion.

Eller varför inte göra egen spegel med ram av rep som Ernst Kirchsteiger på TV4.

Det är bara fantasin som sätter gränsen hur du vill att resultatet av ditt spegel projekt ska bli. På vår hemsida hos Glasbolaget så hittat du lite spegel inspiration som vi hoppas ska hjälpa dig i dina idéer.