Skruvar för glasräcke

När man ska montera ett glasräcke så behövs ordentliga skruva som passar både glas skena och glasfot liksom det underlag som skruven ska fästas i. Därför har Glasbolaget.se valt att jobba med fransk träskruv i syrafast rostfritt stål A4.

Med denna klassning av skruv, så minimerar du galvaniska strömmar mellan exempelvis aluminium och syrafast rostfritt stål, samt att skruven är motståndskraftig mot impregneringen som oftast finns i de trämaterial som terrasser och altaner är gjorda av.

I och med detta så förlänger du livslängden för ditt glasstaket.

Att välja rätt skruv för underlaget

Fransk träskruv i syrafast rostfritt stål passar bäst ihop med Skyline Plus skenan som är i aluminium och glasfoten Granview som är i Duplex 2205. Man behöver också ta underlager i beaktning. Ska du skruva i altanen, så är den högst troligt impregnerat. Väljer du då en icke syrafast skruv, så kommer skruven att börja rost ganska snart på grund av impregneringsmedlet som finns i träet. Så ett klokt val är därför att köpa till rätt skruv när du köper ditt glasräcke. Välj endast vilken längd du ska ha. Ett tips är att använda så lång skruv som underlaget medger. Har du 70 mm att skruva i, välj en 60 mm skruv exempelvis.