UPP TILL 40% PÅ GLASVÄGGAR! Uppdatera kökets viktigaste verktyg. Köp nu »

Glas & Speglar

Vi är specialister på glas

I denna kategori så hittar du floatglas, eller enkelglas som det i bland kallas. Detta är grunden till de flesta glastyper innan de har bearbetats. Som exempelvis lamellglasspeglarglas till badrumväxthus och fönsterglas. Allt detta hittar du här.

Glasväggar & speglar till badrumet

Många av oss spenderar varje morgon och kväll inne i badrummet, varför inte lyfta utseendet i ditt badrum till nästa nivå? Våra väldigt uppskattade Duschväggar som kan måttanpassas skapar en helt ny rymt i ditt badrum

Floatglas, flyter det?

Ja, om du gör ett akvarium sänker ner det i vatten så bör det flyta, men annars, nej. Floatglas är en benämning på planglas (inte flygplansglas), som fått sitt namn då glasmassan flyter ut till en tunn skiva när det tillverkas. Float är grunden till många av de glas vi ser varje dag. Några exempel är duschvägg, glasräcke, diskbänksglas, fotoglas, glastak, glasgolv, spegel med mera. Float tillverkas även med vissa extra ”tillbehör”, så resultaten blir energiglas, ornamentsglas, genomfärgat glas och järnfattigt glas. Dessa exempel på tillbehör går inte att ändra på efter att glaset är tillverkat. Det man där emot kan göra efteråt med float är håltagning, böja glas, lacka glas, printa glas, skära glas och slipa glas. Eller varför inte bygga ett eget akvarium.

Lamellglas, ett säkerhetsglas med många användningsområden

Lamellglas är ett säkerhetsglas som består av två eller flera lager glas som är ihop laminerade med en plastfolie. Detta gör att glasen blir tåligare och säkrare. Man kan till och med göra lamellglas som tål pistolkulor och sprängattentat. Men vanligast är kanske att man använder lamellglas till glasräcke, glasvägg och fönsterglas.

Lamellglas blir en säkrare produkt på grund av att glaset håller ihop om det skulle går sönder. Lamellen håller ihop glaset, och det faller inte isär. Används lamellglaset till ett glasräcke exempelvis, så faller man inte igenom glaset till skillnad om det hade varit ett vanligt enkelt glas. Dock kan skärskador ske. Hade man inte haft ett lamellglas så hade det blivit riktigt allvarliga skärskador.

Vid tillverkningen av lamellglas så kan man dels välja olika typer av lameller som ger olika egenskaper, som exempelvis ljudreducerande glas, färgat glas eller frostat glas. Utöver det så kan du även härda glaset. Detta görs innan laminering sker. Härdat lamellglas är det yttersta av säkerhetsglas. Med härdat lamellglas så minimerar du helt risken att det uppkommer skärskador vid en olycka. Dessutom är härdat lamellglas cirka fem gånger starkare och mer reptåligt.

Utöver glasräcke, så använder man lamellglas till exempelvis glasvägg och industrivägg. Detta då det ska vara ett säkerhetsglas vid ett så pass stort parti som en glasvägg. Även här kan man välja att ha härdat lamellglas. Till en glasvägg följer oftast även en glasdörr, även en glasdörr levererar vi på Glasbolaget i lamellglas. Vill man ha härdat lamellglas går även det bra. Valet är ditt.

Spegelglas för dansstudion, gymmet eller hemmets alla rum

Speglar finns nästan överallt. I hemmet, på gymmet, på jobbet med mera. Beställer du spegel hos Glasbolaget, så väljer du själv vilken storlek och form du ska ha. Stor spegel till badrummet som du fäller in i den kaklade badrumsväggen. En liten spegel till barnens rum. En rund spegel till hallen, eller en hel spegelvägg till gymmet eller dansstudion. Eller varför inte göra egen spegel med ram av rep som Ernst Kirchsteiger på TV4. Vi har till och med så kallad spionspegel Mirastar som du kan se igenom, som i ett förhörsrum. Det måste dock vara mörkt i utrymmet på den ena sidan för att det ska bli full effekt. Det är bara fantasin som sätter gränsen hur du vill att resultatet av ditt spegelprojekt ska bli. På vår hemsida hos Glasbolaget så hittat du lite spegel inspiration som vi hoppas ska hjälpa dig i din idéer.

Badrumsglas är samlingsnamnet på din nya duschvägg, bastu eller spegel

Badrumsglas är även det ett brett begrepp. Ska du renovera badrum och sätta in en duschvägg men inte hittar något i dina mått. Ingen fara. Hos Glasbolaget beställer du duschvägg i dina egna mått. Vi har komplett duschvägg med mått som du väljer, eller du kan du bygga din duschvägg med de beslag eller glasskenor som passar dig. Ett tips till duschvägg inspiration är att tänka utanför boxen, och välja ett gråtonat glas. Det ger ett väldigt exklusivt intryck, och börjar bli väldigt populärt. Gråtonad duschvägg ger dessutom lite insynsskydd till duschen. Glaset är då helt genomfärgat, och du kan utöver grått glas välja bronstonat glas. Glas till badrum och bastu ska vara härdat glas. En annan inspirations idé för duschvägg är ett lamellglas där ena glaset är ett mönstratglas, eller ornamentsglas som det även kallas. Det ger insynsskydd till duschen, och ger ett exklusivt intryck då det verkligen är en exklusiv duschvägg.

Eller när du kaklar, fälla in en stor spegel i väggen. Med en stor spegel menar vi från golv till tak om du så vill. Detta ger en rymdkänsla och får badrummet kännas exklusivt. Vill man att spegeln ska ge ett lyxigt intryck så kan man välja gråtonad spegel. Gråtonad spegel ger en lite mörkare spegelbild, men ger ett riktigt exklusivt intryck. Bygga bastu är väldigt populärt, och i dag så väljer det flesta att välja en bastuvägg i glas på minst en vägg för att det inte ska kännas lika instängt. En glasvägg till bastu kan du då exempelvis välja att ha på samma sida som dörren, så du även får en bastudörr i glas som harmoniserar med väggen. Till en bastu i glas så kan du med fördel välja färgat glas. Exempelvis bronstonat glas. Det ger en lite försämrad insyn och gör bastun lite mer privat.

Ett annat användningsområde är att ersätta en vägg med kakel med en vägg av lackat eller printat glas. Man väljer då härdat glas för att det är ett säkerhetsglas. Lackat eller printat glas i stället för kakel ger väldigt många fler möjligheter. Du kan hos oss på Glasbolaget välja mellan över 2000 färger för lackat glas, eller så kan du välja printat glas, där du väljer ditt favoritmotiv eller bild som printas på glaset. Bilden eller motivet printas på baksidan av glasen så det är skyddat mot åverkan.

Växthusglas

Bygger du ett nytt växthus, så kan du även använda dig av isolerglas. Då får du en ännu bättre isolering på den kalla delen av året. Dock måste stommen vara anpassad för isolerglasets tjocklek och vikt. Oftast bygger man då växthuset i trästomme för att isolerglasen ska få plats då dessa är tjockare. Man kan även välja ornamentglas som växthusglas till hela eller delar av ett växthus för att på så sett få insynsskydd utan att nämnbart försämra växthusets egenskaper. Eller varför inte kombinera de två med ett isolerglas med ornamentsglas. Ornamentsglas finns hos Glasbolaget i inte mindre än 13 sorter, och du välja att beställa ornamentglas, eller mönstrade glas som det också kallas, separat eller isatta i ett isolerglas, eller varför inte laminerade så de blir ett mönstrat lamellglas. Kontakta oss på Glasbolaget så hjälper vi dig med dina frågor. info@glasbolaget.se , 08-6001200 eller via vår chatt på vår hemsida Glasbolaget.se

Fönsterglas

Isolerglas, enkelglas, dubbelglas, trippelglas, D4, T4, härdat, ornament, energiglas, argon… Det finns många typer av fönsterglas att välja på, och ännu fler om man kombinerar de olika produkterna. Vi på Glasbolaget försöker göra det så enkel som möjligt för dig som kund. Det finns färdiga isolerglas som har kombinationer som passar de flesta kunder, där du enkelt väljer de mått du vill ha. Har du önskemål om specifikt fönster u-värde, så kan vi även hjälpa dig där. Alla våra isolerglas kombinationer är presenterade med u-värde. Hos oss på Glasbolaget så ingår argon i alla isolerglas Argongas ger isolerglas ett bättre u-värde och hjälper till att förhindra kondens mellan glasen. Utöver argon, så är energiglas standard på isolerglas från Glasbolaget. Detta hjälper till ytterligare med din energibesparing vid fönsterbyte eller nybyggnation.

Outlet

Ibland beställer någon fel, och då får vi produkter över som vi säljer ut i vår webshop på Glasbolaget.se.

Då dessa produkter är kundanpassat glas så är det fasta mått på dessa glas. Är det exempelvis ett härdat glas eller härdat lamellglas, eller rent av ett isolerglas eller härdat isolerglas, så kan man inte justera måtten. Men har man då möjlighet att ändra sina egna förutsättningar där glaset ska sitta så finns det stora möjligheter att göra ett glas klipp. Dessutom blir det snabba leveranstider på glas då dessa redan är klara. Håll utkik på Glasbolaget.se och vår outlet för att hitta ditt fynd. Dessa glas kan du fynda till riktigt bra priser. På många glas är det halva priset. Dessutom så väljer vi ibland att uppdatera och förnya sortimentet, och då säljer vi ut de utgående produkterna till extra bra pris.