Inredningsglas

Under denna huvudkategori finner du dels glasväggar för kontor, vinkällare och rumsavdelning. Du hittar även köksbänksglas som är väldigt populärt för att enkelt och prisvärt lyfta dit kök. Du kan välja mellan tusentals färger, eller rent av printa en bild på glaset. Vad sägs om en solnedgång?

Utöver detta så kan du här också beställa glastavlor eller fotoglas med ditt motiv att hänga hemma på väggen. Har du en bild som du vill se varje dag eller kanske ge bort som present, då är detta den perfekta produkten. Sist men inte minst så kan du även här beställa möbelglas och glashyllor, där endast du och de fysiska lagarna sätter gränsen. Vill du läsa mer om inredningsglas så kan du scrolla ner på denna sida.

Glasväggar ger kontoret eller hemmet en ny rymd

Precis, glasväggar är inte bara något man har på kontoret eller på jobbet. En glasvägg kan du använda på så många fler ställen. Bara din fantasi sätter gränsen. Med glasvägg inspiration från oss på Glasbolaget så hoppas vi att du ska kunna göra verklighet av din dröm. Vad har du tänkt dig? En industrivägg med spröjs i svart? Med en industrivägg så kan du snyggt dela av ditt vardagsrum exempelvis, förhöj glasväggen med spröjs som enkelt klistras fast på glaset. En skiljevägg kan man givetvis få i olika glas sorter samt olika färger på skenor och spröjs. Du kan exempelvis välja ditt glas med gråton, bronston eller frostat till din industrivägg. Du får då ett visst insynsskydd. Vill du att din skiljevägg ska ha en glasdörr också? Inga problem. Med en glasdörr i din industrivägg eller glasvägg så stänger du ute ljud, och får det lite mer privat. Dela exempelvis av ett större sovrum till två sovrum om det har blivit tillskott i familjen.

Eller varför inte dela av ett större sovrum eller allrum med en industrivägg för att göra ett avskilt kontor hemma. Jobbar du mycket hemifrån så är detta en perfekt lösning för att kunna jobba ostört och kunna ha videomöten utan att någon stör dig. Vill du få det ännu lite mer ostört så kan du beställa glasvägg med ljudlamell. Det innebär att lamellglaset har en ljudreducerande film mellan glasen som reducerar ljud ännu bättre än vanligt lamellglas. Beroende på hur hög din glasvägg blir, samt hur mycket ljudreducering du önskar så bestämmer man vilken tjocklek på glasväggen som är lämplig. Glasbolaget har totalt tre olika tjocklekar på lamellglas för glasvägg. Det är 8,76mm (44.2), 10,76mm (55.2) samt 12,76mm (66.2).

Glasvägg, skiljevägg och industrivägg är i grunden samma produkt. Det som skiljer är hur du vill ha det färdiga resultatet. Produkten består i grunden av glasprofil i alu, en aluminiumlist som man monterar lamellglaset i. Då har du en vanlig enkel skiljevägg i glas. Väljer du därtill en glasdörr så hela väggen stänger av men att du fortfarande kan gå i mellan rummen så har du en glasvägg med glasdörr. För att göra väggen lite mer spännande så kan du sedan välja till spröjs till din glasvägg, och då har du en glasvägg eller skiljevägg som normalt kallas industrivägg.

Nu har vi berört några exempel med vad du kan använda en glasvägg till. Men det stoppar inte där. Har du en skrubb under trappan, eller ett litet förråd där det bara samlas en massa skräp? Bygg om det till en vinkällare i stället. Med lite jobb och enkla medel samt en glasvägg med glasdörr så får du något som kommer göra vännerna riktigt imponerad. En egen vinkällare. Och ja, du får givetvis med lås till dörren så inga obehöriga (ungdomar) råkar gå fel.

Dags att uppdatera ditt stänkskydd ovanför din bänkskiva i köket?

Du måste inte byta ut hela köket för att göra en förändring som lyfter ditt kök. Vi på Glasbolaget hoppas att kunna ge dig idéer och inspiration för ditt kök. Det absolut vanligaste i svenska kök ovanför bänkskivan eller diskbänken är kakel och mosaik. Men nu har många fått upp ögonen för köksbänksglas i stället. Det som gör det riktigt spännande är valmöjligheterna. Du kan hos oss på Glasbolaget antingen välja lackat glas och då välja mellan över 2000 färger. Eller så väljer du ett printat glas.

Med printat glas menar vi att man, precis som det låter, printar ett motiv på glaset. Liknar lite som att skriva ut på skrivaren hemma vid datorn. Men detta är printer modell stor, som dessutom ger en utskrift som är helt tålig mot väta. När man printar på glas så hamnar utskriften på baksidan av glaset, så glaset skyddar motivet mot eventuella repor och åverkan. Man kan säga att motivet printas spegelvänt, så det visas rättvänt när glaset är monterat. Med ett printat glas så kan du antigen välja ett motiv från Glasbolaget Collection för 495 kr, eller så väljer du en egen bild. Du läste helt rätt. Du kan få din egen favoritbild att pryda ditt kök. Är du ute efter ett speciellt motiv, så kan vi kanske hjälpa dig. Kontakta oss så försöker vi hitta de motiv du söker.

Den där underbara bilden du tog på solnedgången från Kebnekaise, eller den härliga sommarbilden vid bryggan på landet. Det är du som bestämmer motiv. En liten varning bara. När du har monterat dina köksglas så kommer dina vänner bara vilja hänga i köket.

Väljer du ett eget motiv så är det viktigt att bilden är så stor som möjligt, med minst 300 dpi. Då stänkskydd ovan bänkskiva oftast inte är så höga, så kommer troligtvis bilden behöva beskäras. Det hjälper vi er med. Behöver du även göra andra retuscheringar så hjälper vi självklart till med det också. Detta är ingår i priset och sker efter beställning är lagd. Har du frågor gällande beskäring och retuschering innan beställning så svarar vi givetvis på dessa innan beställning.

Vi jobbar i det senaste bildredigeringsprogrammet på marknaden för att uppnå bästa resultat för dina bilder. I ett kök har man kanske inte bara en vägg, utan man kanske har väggar på tre sidor. Då kan man exempelvis dela upp bilden i tre delar, eller varför inte ha tre olika, men ändå sammanhängande motiv. Vi har alltid en löpande kommunikation med kunden, så du känner dig helt nöjd innan beställning sker. Har du eluttag eller andra urtag som behöver göras så skickar du enklast med en skiss med placeringar och mått på dina önskade stänkskydd, så hjälper vi dig med det också. Känns det komplicerat att beställa så kan vi skicka dig en färdig kundkorg per e-post som du tittar igenom, godkänner, och slutför din beställning. Det kan inte bli enklare.

Montering av ditt diskbänksglas sker enklast med en silikonfog eller med punktfästen. Ska glasen monteras med punktfästen så behöver du beställa glasen med håltagning. Kontakta oss om du har några frågor på 08-6001200, info@glasbolaget.se eller via vår chatt på hemsidan.

Fotoglas / Glastavla med ditt eget motiv

Tavlor, bilder, porträtt och posters har nog de flesta hemma på sina väggar. Nu kan du ta nästa steg och i stället sätta upp glastavlor. Glastavla är som det låter, en bild som är printad på glas. De flesta personer har hundratals, ja kanske tusentals foton i sin kamera eller mobiltelefon. Det är dags att ta fram dessa och drömma tillbaka. Du vet, den där bilden du tog i San Fransisco på Golden Gate. Eller bilden du tog på hela familjen när ni var i Kairo på kamelsafari. Vi har så många minnen som bara ligger och skräpar. Minnen är till för att se tillbaka på. Se dina minnen varje dag. på ett fotoglas.

Du behöver ingen ram, utan det blir bara en stilren glastavla där glaset lyfter fram bilden extra mycket. Bilden printas på baksidan av glaset, så bilden verkligen får ett lyster genom glaset. Glasbolaget.se använder sig endast av glas sorten Ultraclear som är ett järnfattigt glas. Denna typ av glas ger ingen grönaktig ton som vanligt standardglas kan göra om det är ett vitt eller ljust motiv. Gällande monteringen av glastavlan på väggen så finns det olika monterings kit att köpa här på Glasbolaget, alternativt i bygghandeln. Det är dock viktigt att det klarar vikten. Man kan också använda sig av punktfästen. För att använda sig av punktfästen så behöver du beställa håltagning i glaset vid beställningen. Är du osäker eller vill fråga oss något? Vi finns tillgängliga på telefon 08-6001200, mailadress info@glasbolaget.se eller via chatt på vår hemsida.

Möbelglas skyddar, lyfter och ger dina möbler nytt liv

Står du och slipar och oljar bordet på altanen varje år? Varje år, varje år… Lägg en glasskiva på bordet i stället, så minimerar du underhållet. Nästa år kanske det räcker att du bara oljar ett lager i stället. Med en glasskiva på bordet så skyddar du bordet från regn och kanske rent av de där glaset rödvin som råkade välta. Vid beställning av bordsglas så ingår även transparenta gummidistanser som ger glaset en distans från bordet. Detta för att inte eventuellt regnvatten ska samlas under glaset.

Möbelglas är ett brett ämne. Är du lite händig och byggt ditt eget bordsunderrede? Då kan du beställa själva bordsskivan här på Glasbolaget. Du väljer själv vilken tjocklek du vill ha på ditt bordsglas, samt vilken form det ska ha, och vilken kantslipning som du föredrar. Låt kreativiteten flöda. Eller har ditt befintliga glasbord blivit repigt eller rent av gått sönder?

Vill du ha ett möbelglas på tv-bänken för att göra det lite mer exklusivt, eller en glasskiva på köksbordet för att underlätta städningen efter frukosten? Möbelglaset beställer du efter dina exakta mått. Precis, helt måttbeställt efter dina önskemål på mått och form. Du väljer sedan om det ska vara härdat glas eller klarglas, gråton, bronston samt vilken slipning av kant som passar dig bäst.

Ett annat alternativ på möbelglas och inredningsglas är fönsterbräda i glas. Då kan du exempelvis beställa lackade glas till dina fönsterbrädor helt i valfri kulört. Färgen sitter på undersidan, och är då ej känslig för repor. Vill man göra det lite extra fantasifullt så kan du beställa fönsterbrädan printad med en bild. Till exempel fiskar. Har du ett särskilt önskemål gällande motiv så kanske vi kan hjälpa dig att ta fram det.

Glashylla, ska det vara så svårt att hitta rätt storlek?

Nej, det är inte alls svårt. Hos oss på Glasbolaget så bestämmer du storleken helt själv på din glashylla. Kundanpassat och måttanpassat glas. Vi kommer givetvis med råd och rekommendationer om du är osäker på vilken typ av glas du ska ha, eller hur tjockt glas du behöver till ditt projekt. Behöver du exempelvis en hylla till badrum, så rekommenderar vi att du väljer härdat glas. Då blir det inga vassa skärvor om olyckan skulle vara framme och glashyllan går sönder. Eller bygger du en egen bar där hemma? Då ska du självklart ha hyllor i glas. Där rekommenderar vi också härdat glas då ett härdat glas dels är mer reptåligt, men dessutom är cirka fem gånger starkare än ett icke härdat glas. Så beroende på bredd på glashyllan så är kanske 8 eller 10 mm en bra tjocklek, då det kan bli mycket vikt med flaskorna.